Резервные источники электропитания

Резервні Джерела Електроживлення

Резервні джерела електроживлення: що це таке та види пристроїв

Резервні джерела електроживлення — пристрої, які забезпечують функціонування електроприладів у разі проблем у роботі джерела основного електроживлення.

Раніше такі альтернативні джерела енергії використовувалися там, де перебої з електроенергією чи туризмі.

Популярні пристрої резервного джерела електроживлення сьогодні

Гібридний сонячний інвертор

Гібридний сонячний інвертор може бути джерелом безперебійного живлення. У ньому вбудовано контролер заряду сонячних батарей. Також є внутрішня зарядка акумуляторів. Бесперебойник Преимущества и недостаткиВін може бути безперебійником для квартири, будинку. Тобто це безперебійне джерело живлення, яке дозволить не турбуватися через відключення світла. Це вже серйозна покупка, ціна стартує орієнтовно від 35 000 грн. (1000 доларів) без акумуляторів.

Інвертор

Інвертор є портативним пристроєм, що перетворює низьковольтну постійну напругу від акумуляторних батарей 220 вольт. Жодних функцій у цьому типі пристроїв немає. ИнверторВикористовується для підключення невеликих навантажень. Зазвичай підключають до АКБ автомобіля, десь на пікніках. Ціна орієнтовно від 1500 грн. (35 доларів). Деякі види портативних інверторів раніше мали вбудовану зарядку акумуляторної батареї. На сьогоднішній день це рідкість, важко знайти інвертор із такою функцією в даному ціновому сегменті.

Акумулятор

Акумулятор є невід’ємною частиною системи безперебійного електроживлення. Але не всі акумулятори підходять для цього. Найбільш поширене – це автомобільні акумулятори (АКБ) свинцево-кислотні. Але вони є стартерними батареями. Основна функція акумуляторних батарей – це дати короткочасний великий струм для запуску автомобіля. Після цього акумулятор вже не використовується. а переходить у режим заряджання. Тому для безперебійних систем він не підходить. Звичайно, можна використовувати АКБ, але тримати в приміщенні його не можна, в процесі зарядки він кипить і виділяє кислотні гази. Термін служби за таких жорстких умов його дуже швидко загубить.

Аккумулятор

Для систем безперебійного електроживлення використовуються герметичні акумулятори, що не обслуговуються, такі як: гелеві, мультигелеві та тягові. Вони можуть стояти у приміщенні, т.к. вони герметичні. І в процесі їхньої зарядки не виділяються шкідливі пари. На ринку зараз розростається лінія літієвих акумуляторів, але це окрема історія.

Генератор

Генератор бензиновый

Генератор є альтернативним джерелом живлення. На сьогоднішній день генератор — найзамінніший і продається джерело електроживлення, що вимагає особливих вимог до експлуатації. Найголовніше у його використанні не нехтує строгою технікою безпеки. Як вибрати генератор під свої потреби, ми розповідали тут.

Зарядна станція

У двох словах зарядну станцію можна охарактеризувати як ідеальне поєднання генератора енергії та блоку живлення. Принцип роботи станції подібний до електрогенератора, він може видавати велику кількість енергії, у тому числі електрику по мережі 230В (через традиційну розетку). Однак її перевага перед електрогенератором суттєва — для неї не потрібне паливо, і її можна легко запустити у приміщенні.

Что такое портативная зарядная станция

У цьому плані станція більше схожа на потужний павербанк. Пристрій спроектований таким чином, щоб можна було легко заряджати якнайбільше пристроїв, яким потрібна електрика. Тому важливо, скільки в неї портів та якого вони типу. Конкретні переваги кожної портативної станції залежать від функціональності та конструктивних особливостей.

Стаття на тему: Зарядна станція своїми руками (фото, відео, інструкція та звіт про випробування).

Як вибрати зарядну станцію? Чим відрізняються зарядні станції та як вибрати потрібну? Які бувають зарядні станції, головні критерії вибору, лайфхаки, аналіз основних параметрів на прикладі огляду EcoFlow RIVER 2 Max

Як вибрати зарядну станцію?
Чим відрізняються зарядні станції та як вибрати потрібну?

Сонячна панель портативна

солнечная панель портативная

Сонячна панель портативна Сонячна батарея 5W Сонячна батарея — потужність 5W — напруга 5V — USB 1 вихід — розміри 300мм * 140мм * 15мм.Слід розуміти, що малі сонячні модулі є аналогом звичайних мережних зарядних блоків живлення. Зарядний струм не стабільний, оскільки залежить від сонячних умов. Найприкольніший варіант для заряджання телефону. У зв’язці з павребанками — міні-станція для зарядки гаджетів. Ціна портативної панелі орієнтовно 700 грн. (20 доларів).

Павербанк

PowerBankПавербанк — пристрій, про який не будемо багато говорити, про нього і так уже всі дізналися. Єдина відмінність – ємність даного пристрою. Також є павербанки, що укомплектовані сонячною батареєю, яка є його бічною стінкою. У сонячний день, поклавши на підвіконня, він заряджатиметься.

 

Стабилизатор

Стабилизатор: Скачки напряженияСтабілізатор необхідний вирівнювання напруги мережі до номінального значення. І також у ньому є захист від знижених та підвищених напруг. Цей пристрій встановлюється для «капризних електроприладів». Тут ми писали про нього докладніше. Найчастіше стрибки напруги трапляються при поломках в електромережах, аварійних відключеннях і включеннях електроенергії в мережах.

 

Як ви змогли переконатися, є найпростіші джерела резервного електроживлення, є складніші комплексні системи для електропостачання будинку чи квартири. У цій статті зібрано інформацію про найпопулярніші джерела альтернативного електроживлення, щоб Вам було легше вибрати, ефективно використовувати та не переплачувати. У статті представлений експертний незалежний матеріал, без реклами та заснований на особистому досвіді. Ви можете поставити запитання у коментарі, якщо залишилися сумніви у виборі.

Сохраните себе:
Follow by Email
YouTube
Pinterest
Facebook
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

Резервні Джерела Електроживлення: 6 комментариев

  1. Теперь это всегда будет актуально. Особенно, если учитывать подорожание электроэнергии в 4 раза.

  2. Хм, кто-нибудь еще испытывает с проблемами загрузки изображений в этом блоге? Я пытаюсь выяснить, проблема в моей стороне или в блоге. Буду очень признателен за любые отзывы.

  3. восхищаясь временем и энергией, которые вы вкладываете в свой блог, и подробной информацией, которую вы предлагаете . Это приятно время от времени натыкаться на блог, который отличается от устаревшего перефразированного информации.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *